ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКриминалеНовини

Пловдив в ТОП 3 на областите крадци на ток

Съотношението при битовите и бизнес абонатите е 50 на 50 при авантата

Бургаска, Старозагорска и Пловдивска области държат трите челни места в класацията за кражби на електроенергия на територията на Югоизточна България с доставчик EVN. Това каза в отговор на журналистически въпрос  Костадин Величков – изпълнителен член на Съвета на директорите на Електроразпределние Юг по време на годишната пресконференция на  ЕVN в Пловдив.

Съотношението между кражби от бизнес абонати и битови клиенти е 50 на 50. Като количество открадната енергия води индустрията, а като брой кражби „печели“ битовият сектор, допълни Величков.

Повечето от заловените бизнес клиенти плащат веднага след съставянето на констативен протокол за нарушението. Това означава, че предвидената санкция в нормативните актове е твърде малка за тях, щом са склонни да го правят, коментира Петър Костадинов от отдел „Комуникации“ на EVN.

Годишният отчет на дружеството показва, че през 2018-та година са засечени 2750 кражби, което е два пъти по-малко в сравнение с 2017-та – 4000 кражби. Цифрите са за цялата територия, на която действа дружеството.

Щетите от кражби и посегателства върху мрежата са на обща стойност 1 милиард 340 милиона  лева.

Само за Пловдивска област щетите са общо 333, 2 хил. лева. Открадната енергия е 1538,7 MWh за 266 000 лева, плюс  1055 метра откраднати проводници и посегателства върху трафопостове за 67,2 хил.лв.

Всички те са се търсят от извършителите за възстановяване на щета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина